CURSOS I CONFERÈNCIES

CURSOS I CONFERÈNCIES

2015

VIII CURS DE SIBASI IMPLANTOLOGIA BASAL

20-21 Novembre – Madrid (Espanya)

En aquest curs incorporem una nova conferència d'actualitat: “El viatge de la implantologia convencional a la basal”.
Va ser un autèntic plaer compartir conferència amb el Dr. Idhe, Dr. Konstantin K.,Dr. Alvarado y Jesus Martínez

CONGRÉS ANUAL DE LA IMPLANT FUNDATION

20 al 25 Octubre – Sochi (Rússia)

Els passats dies del 20 al 25 d'Octubre del 2015 va tenir lloc a Sochi (Rússia) la festa mundial de la implantologia de càrrega immediata….el congrés anual de la IF (Internacional Implant Foundation). La IF (www.implantfoundation.org) lidera les tecnologies per la implantologia de càrrega immediata, implantologia basal “BOI & BCS®” i implantologia monofàsica KOS®.

En representació de la comunitat implantològica BASAL d'Espanya, van assistir els Drs. Manuel Espadas, Dra. Miriam Espadas, Dr.Miguel Alvarado, Dr. Leopoldo Rebollo.

En aquest congrés vam tenir l'oportunitat de conèixer per mitjà del nostre gurú el Dr. Stefan Ihde i dels seus principals col•laboradors els últims avanços del desenvolupament de la tècnica de implantologia basal “STRATEGIC IMPLANTS®”, que aclareix i simplifica els protocols per a tractaments de càrrega immediata.

El congrés va ser realment interessant, vam obtenir informació valuosa per seguir millorant les nostres teràpies amb implants de càrrega immediata i per avançar en el tractaments de les atròfies molt severes.

En la cita van estar presents més de 450 implantòlegs de tot el món, entre ells una representació de parla hispana (amb doctors espanyols, cubans i colombians), que mostra la puixança imparable de la tècnica de implantologia basal i l'interès que suscita.

Volem donar les gràcies des d'aquí a la IF per la seva hospitalitat en Sochi.

CURS DE IMPLANTOLOGIA COMPRESSIVA I BASAL

20 Juny – Madrid (Espanya)

El Dr. Manuel Espadas va presentar les virtuts de la cirurgia no invasiva fins i tot en maxil•lars atròfics, amb implants compressius KOS. Càrrega immediata i tècniques avançades de fertilització amb soldadura intraoral, presentació de casos clínics i resolució de problemes.

VI Curs de IMPLANTOLOGIA BASAL

29-30 Maig – Saragossa (Espanya)

En les instal•lacions de la FUNDACION Ei a Saragossa, es va celebrar el “VI curs de Implantologia Basal.

En el matí del primer dia el Dr. Manuel Espadas, president del SIBASI, va presentar els protocols de la Implantologia Basal i les evidències científiques disponibles. Posteriorment va haver-hi presentacions lliures per part dels participants.

A la tarda ens traslladem a la Clínica Quirón per realitzar dues intervencions sobre pacients. En la primera el Dr. Miguel Alvarado i el Sr. Jesús Martinez van rehabilitar totalment a un pacient ambdues arcades, un cas complex, amb extraccions i col•locant 18 implants transgingivalment utilitzant la tècnica Kils-4D, posteriorment el Dr. Felipe Fernández va rehabilitar a una pacient amb els nous implants KOS Micro, col•locant 5 implants transgingivalment i les pròtesis provisionals corresponents.

2014

Seminari implantologia monofàsica

5 Abril 2014 – Santiago de Compostela (Espanya)


Novament tornàvem a Galícia després del reeixit curs que vam realitzar l'any passat a Vigo. Aquesta vegada va ser la ciutat de Santiago de Compostela la que ens va permetre ensenyar les excel•lències del sistema d'implants KOS.

Se li van col•locar 9 implants KOS, sense obrir penjall, de forma simple i amb el màxim respecte biològic. Els doctors van poder veure i conèixer les diferents tècniques del sistema; combinació d'implants KOS i KOS B(es poden doblar), així com pilars cimentables per aconseguir el paral•lelisme en boca i un ajust perfecte de la pròtesi.


Volem agraïm i compartir l'èxit d'aquest curs amb totes les persones que ho han fet possible; el Dr. Alvaro Bastida professional de reconegut prestigi a Vigo, que va aportar la seva inestimable col•laboració prèvia i durant el curs al nostre guia el Dr. Manuel Espadas. Als excel•lents professionals de Clínica Dental BARCIA a Milladoiro, que amb les seves modernes instal•lacions va permetre que l'organització de l'esdeveniment fos excel•lent. També al nostre distribuïdor a Galícia PRYSMA que va coordinar tot l'esdeveniment amb gran professionalitat.

“VI CURS DE IMPLANTOLOGIA BASAL””

30 Maig i 31 de Febrer 2014 – SARAGOSSA (Espanya)Els dies 30 i 31 de Maig va tenir lloc en les instal•lacions de la FUNDACION Ei a Saragossa, el “VI curs de Implantologia Basal. Durant el matí del primer dia el Dr. Manuel Espadas, president del SIBASI, va presentar els protocols de la Implantologia Basal i les seves evidències científiques. Posteriorment va haver-hi presentacions lliures per part dels participants.A la tarda ens traslladem a la Clínica Quirón per realitzar dues intervencions sobre pacients. En la primera el Dr. Miguel Alvarado i el Sr. Jesús Martinez van rehabilitar totalment a un pacient ambdues arcades, un cas complex, amb extraccions i col•locant 18 implants transgingivalment utilitzant la tècnica Kils-4D, posteriorment el Dr. Felipe Fernández va rehabilitar a una pacient amb els nous implants KOS Micro, col•locant 5 implants transgingivalment i les pròtesis provisionals corresponents.

II REUNIÓ SIBASI

31 Gener - 1 Febrer 2014 SARAGOSSA (Espanya)El dia 31 de Gener i 1 de Febrer del 2014, va tenir lloc en les instal•lacions de la FUNDACION Ei a Saragossa, la II REUNIÓ de la SOCIETAT DE IMPLANTOLOGIA BASAL IBEROAMERICANA (SIBASI). En la I Reunió de la societat es va tractar bàsicament la seva fundació i les idees filosòfiques que la sustenten. En aquesta II Reunió es van analitzar tots els camps de treball i es va nomenar el comitè executiu del SIBASI, així com les seves funcions. També es va realitzar l'arquitectura i continguts de la web per aglutinar totes les comeses de la societat. En posteriors reunions els grups de treball formats presentaran i informaran a l'organització del desenvolupament dels objectius fixats.

2013

SEMINARI DE CÀRREGA IMMEDIATA AMB IMPLANTOLOGIA KOS

27 de Maig 2013 – Múrcia (Espanya)


El passat 25 de Maig Imbiodent va organitzar un nou seminari teòric-pràctic de càrrega immediata amb el sistema de implantologia monofàsica KOS. El curs va ser impartit pel Dr. Manuel Espadas professor de la UB i es va celebrar a la Clínica Espinardo de Múrcia.A la jornada van assistir 20 professionals del sector que van poder comprovar les excel•lències d'un sistema que simplifica la tècnica quirúrgica i augmenta el benestar del pacient. En la part teòrica es van presentar els protocols del sistema de implantologia monofàsica KOS de càrrega immediata, així com la tècnica de electrosoldadura intraoral, també anomenada ferulització amb titani.A la part pràctica el Dr. Manuel Espadas acompanyat en la cirurgia pel Dr. Lorenzo Romera implantòleg de reconegut prestigi a Múrcia i referent de Imbiodent en implantologia monofàsica KOS i electrosoldadura, van operar en directe a dos pacients als quals se li van col•locar transgingivalment 9 i 4 implants respectivament del sistema KOS en maxil•lar superior, demostrant els avantatges del sistema. En ser el tractament mínimament invasiu, l'estalvi biològic per al pacient és espectacular: no sofreix edemes postoperatoris, ni inflamacions…etc. Amb l’electrosoldadura intraoral s'aconsegueix estabilitat primària mantenint-la fins a aconseguir la secundària, fent aquest tipus de tractaments molt previsibles encara en casos molt complexos.Des de Imbiodent volem donar les gràcies a tots els doctors participants i especialment per la seva professionalitat als doctors Manuel Espadas i Lorenzo Romera i al magnífic treball de DENTALVIP el nostre distribuïdor a Múrcia, perquè l'esdeveniment fos un èxit.

FUNDACIÓ DE LA SOCIETAT DE IMPLANTOLOGIA BASAL IBEROAMERICANA - SIBASI

22 Febrer 2013 Sant Sebastià (Espanya)El passat dia 22 de Febrer del 2013 va tenir lloc la fundació de SIBASI a l'hotel Londres de la bella ciutat de Sant Sebastià. La inquietud i la cerca d'una millora en els tractaments ha portat a un grup de professionals altament qualificats a crear aquesta societat per al desenvolupament de tècniques de càrrega immediata amb implantologia basal i monofàsica a iberoamèrica. Amb el suport de les empreses implantològiques; Imbiodent, Ihde Dental i de la Internacional Implant Fundació, aquests professionals han realitzat un pla de formació d'IV mòduls teòric-pràctics en diferents països.Aquests professionals pioners van a permetre als pacients accedir a tractaments rehabilitadors amb pròtesi fixa de càrrega immediata mínimament invasius, sense augments, ni empelts ossis, fins i tot en pacients amb una gran reabsorció òssia. En aquest acte es van establir les bases i la filosofia per al desenvolupament d'aquesta societat, estatuts, formació, protocols científics, web…etc., que donaran suport a la mateixa per al desenvolupament de la implantologia basal en l'àmbit iberoamericà.

SEGON CURS D'IMPLANTS BASALS SIBASI


IImbiodent en col•laboració amb el congrés Secib Zaragoza 2011 va organitzar un curs intracongrés teòric-pràctic sobre implants basals. La implantologia basal és una rama minoritaria dins la implantologia dental sorgida d'un grup de pioners fa ja més de 20 anys, que uneix els conceptes de la implantologia ortopèdica-traumatològica i la implantologia dental, aconseguint mitjançant l'ancoratge cortical d'aquests implants en l'os basal (nadiu en qualsevol pacient) rehabilitar gairebé el cent per cent dels pacients sense realitzar empelts o elevacions de si i realitzant càrrega immediata

El Dr. Stefan Ihde desenvolupa amb èxit des de fa més de deu anys aquesta tècnica i els seus dispositius dels quals té nombroses patents.

Avui en el 2011 estem orgullosos de tornar a ser pioners introduint a Espanya la implantologia basal. Sabem les millores que aporta, portant la implantologia a la seva màxima expressió.


El curs va constar d'una primera part teòrica en la qual es va explicar els conceptes bàsics d'aquesta tècnica. Es va disposar de biomodels de l'arcada superior i inferior del pacient, realitzats amb la informació d'un TAC i fabricats per l'empresa Perdentex. Posteriorment es va realitzar una cirurgia en el modern quiròfan de la MAZ, en la qual el Dr. Stefan Ihde va col•locar implants basals per rehabilitar ambdues mandíbules, amb la col•laboració dels Drs. Juan Jesús Pérez-García, Miguel Alvarado i Alfonso Arellano en una operació que va durar dues hores i que va ser retransmesa per videoconferència amb la col•laboració de Telefónica al congrés, finalment es va tancar el curs amb més explicacions i detalls d'aquesta demostració pràctica.

 
 

L'endemà a la tarda es va col•locar al pacient a la clínica dental de la Clínica Quirón una pròtesi definitiva de metall-resina realitzada pels tècnics dentals Srs. Jose Antonio Bescós i Jesús Martínez.
Demostrant l'eficàcia d'aquesta tècnica que va permetre rehabilitar amb èxit en dos dies a un pacient que amb implantologia convencional podria costar fins a 18 mesos. Espectacular.
 
 

El Dr. Stefan Ihde durant la seva presentació «No més elevacions de si» a la sala Mozart de l'auditori de Saragossa. El pacient se li van col•locar 8 implants basals en el maxil•lar superior i altres vuit en la maxil•lar inferior, aspecte postoperatiu l'endemà i cimentació de la pròtesi de metall resina.Des d'aquí volem donar les gràcies per la seva ajuda a totes les empreses i persones que van fer possible amb la seva professionalitat i coneixements realitzar aquest esdeveniment.

TERCER CURS D'IMPLANTS BASALS SIBASI

Imbiodent va organitzar en col•laboració amb la Implant Foundation (IF) El III Curs de Implantologia Basal en espanyol. El curs va ser impartit pel Dr. Stefan Ihde.
El curs va ser teòric pràctic. El Dr. Stefan Ihde va operar a un pacient el dia 30 i es va repassar tota la tècnica quirúrgica, especialment en els casos on hi ha una altura al dentari de 3-4 mm. El dia 31 es va rehabilitar al pacient i es van repassar les claus de prostodòncia. En aquests tres cursos han estat formats implantòlegs altament experimentats, que es llicencien com la primera promoció de implantòlegs basals espanyols i que seran els pioners d'aquestes tècniques en iber-llatinoamèrica.Després d'aquest gran esforç en Imbiodent només podem sentir-nos orgullosos de portar aquestes tècniques al món iberoamericà, amb la convicció que ajudem a millorar la qualitat de vida de la humanitat amb aquests tractaments de càrrega immediata mínimament invasives amb pròtesi fixa, sense empelts, ni augments ossis. Fent els tractaments molt més ràpids, més econòmics i per tant més accessibles per als pacients.
 
 

QUART CURS D'IMPLANTS BASALS SIBASI

Imbiodent va organitzar en col•laboració amb la International Implant Foundation (IF) i la Societat de implantologia Basal Iberoamericana (SIBASI) El IV Curs de Implantologia Basal en espanyol al centre Osteoplac de la capital donostiarra. El curs va ser impartit pel Dr. Manuel Espadas.

Pacient després de la cirurgia. Amb la pròtesi provisional ja cimentada. Panoràmica de control..

En la part teòrica va presentar la història de la implantologia basal i les seves evidències científiques, així com els conceptes en els quals es basa aquesta tècnica i la ferulització en boca amb electrosoldadura.
Posteriorment es va operar a una pacient amb malaltia periodontal en el maxil•lar superior, aquesta pacient és fumadora de 2/3 paquets diaris, se li van extreure totes les peces i se li van col•locar 10 implants, que es van ferulitzar en boca amb la tècnica de electrosoldadura i se li va rehabilitar provisionalment amb una pròtesi de resina.


Vista de la conferència. El Sr. Fidel Fernández CEO de Imbiodent lliurant

een agraïment al Dr.Espadas el nou llibre de càrrega immediata del Sr. Stefan Ihde.

Foto de família dels participants.

CINQUÈ CURS D'IMPLANTS BASALS SIBASI

IImbiodent va organitzar un nou curs teòric-pràctic de càrrega immediata amb implantologia basal. El curs va ser impartit pels Drs. Stefan Ihde & Vivek Gaur per la part clínica i per Katerina Markova en el curs protèsic que es va celebrar simultàniament. El curs va ser coordinat pel Dr. Manuel Espadas, celebrant-se en les instal•lacions del COEC a Barcelona i va comptar amb la presència de més de 50 professionals.

              Radiografa panoràmica preoperativa

 

    Radiografia panoràmica postoperativa

En la part teòrica es van presentar els protocols quirúrgics i protèsics de la implantologia basal. . El Dr.Ihde va presentar tots els dispositius desenvolupats, que fan la tècnica de implantologia basal més senzilla i predictible. En la part clínica el cas va ser realment especial, es van operar tots dos maxil•lars atròfics, a una pacient que amb tècniques convencionals hagués necessitat sengles elevacions o empelts (tant en el maxil•lar superior com a inferior). L'operació va durar 90 minuts i es van col•locar 18 implants (10 en el maxil•lar superior i vuit en l'inferior,) només va ser necessari obrir penjall per col•locar dos implants, posant només dos punts. En la part protèsica la Sra.Katerina Markova, va realitzar durant tota la nit un curs per 7 protèsics espanyols que col•laboren amb implantòlegs basals i en els quals es van realitzar les pròtesis de la pacient. Seguint la part clínica a la nit, fora de curs es va realitzar la prova de metall i l'endemà a primera hora la prova de dents.

Durant la intervenció Conferencia Aspecte del coffee-break


Seguint el dia 22 en un curs obert a qualsevol pregunta, es van explicar els diversos protocols quirúrgics i protodòntics. Posteriorment es van col•locar les pròtesis fixes de metall-resina a la pacient amb un resultat satisfactori, donant-se per finalitzat l'esdeveniment.Es van complir els objectius del curs: donar a conèixer les tècniques de càrrega immediata amb implants basals per millorar la qualitat de vida dels pacients,rehabilitant-los amb pròtesi fixa fins i tot en aquells amb grans reabsorcions òssies,amb un tractament mínimanent invasiu. L'estalvi biològic i de temps per al pacient és espectacular: no sofreix edemes postoperatoris, ni inflamacions,...etc. i és rehabilitat amb pròtesi fixa definitiva amb aquesta tècnica en tres dies.El curs va estar avalat per la International Implant Foundation (IF) i per la Societat de implantologia basal Iberoamericana (SIBASI). Des d'aquí volem donar les gràcies per acudir a l'esdeveniment a tots els doctors i protèsics participants i a tot l'equip de l'organització, a totes les persones empreses i institucions que han col•laborat en l'esdeveniment i que amb la seva professionalitat han fet possible que aquest curs fos un èxit.