FAQs

 

Preguntes I Respostes

En aquest apartat es troben gran part de les preguntes més freqüents que els nostres pacients tenen quan acudeixen a la consulta dental.

De totes maneres recordem que cada cas és particular i una correcta resposta només pot trobar-se a través de la visita amb el professional odontològico. Recorda que pots sol·licitar cita amb nosaltres a través d'aquesta pàgina web o trucant al nostre número de telèfon.

Et recordem també que, el departament d'Atenció al Pacient està, igualment, al teu servei, per explicar-te qualsevol aspecte del teu tractament que pugui generar-te algun dubte. No dubtis a consultar-nos abans, durant el tractament o després del mateix.

- No usi el raspall de dents a la zona de la intervenció. La resta de les dents han de començar a netejar-se l'endemà de la cirurgia
- No mastegui pel costat de la intervenció

- No prengui aliments massa consistents i durs

- No s'esbandeixi la boca vigorosament

- Si observa algun punt de sutura, eviti tocar-ho repetidament amb la llengua, perquè s'afluixarà o pot deixar-se anar

- Les primeres 24-36 hores pot notar molèsties a la zona operada, especialment en desaparèixer l'anestèsia. Aquestes molèsties es controlen generalment bé amb analgèsics suaus. Recordi que no és convenient prendre analgèsics amb l'estómac buit

És molt possible que la ferida sagni una mica, que la part de la cara prop de la zona operada s'infli lleugerament, i que noti vostè un excés de salivació. Si observa una franca hemorràgia, prengui una gasa petita i comprimeixi amb ella la zona intervinguda durant mitja hora. Si vulgues, encara que no sol ser necessari, pot disminuir o evitar la inflamació col•locant alguns glaçons en una bossa de plàstic i aplicar-la sobre la intervenció. Elimini l'excés de saliva amb un mocador, però no escopint-la, per no comprometre la cicatrització del coàgul.

- La primera nit després de la intervenció, procuri dormir amb el cap una mica més elevat del normal.

- Apliqui's vaselina o una altra pomada lubrificant en la comissura dels llavis, tres o quatre vegades al dia, si té molèsties o sensació de llavis tallats.
- Com succeeix després de qualsevol intervenció quirúrgica, el repòs de la zona operada és molt important per afavorir la cicatrització i reduir la possibilitat de dolor, hemorràgia i inflamació. Eviti esforços excessius de qualsevol tipus. Pot dur a terme la seva vida normal, però com més redueixi la seva activitat física millor se sentirà, especialment els dos primers dies.

- És aconsellable limitar el consum de tabac i d'alcohol, durant els quatre primers dies.

Sempre que tingui algun temor o dubte posi's en contacte amb la clínica el nostre personal l'ajudarà, no dubti mai a cridar-nos.
- En cas d'hemorràgia intensa.

- En cas de dolor intens malgrat la medicació.

- Si la medicació li provoca reaccions anormals.

- Si en cirurgies d'Implants de càrrega immediata la pròtesi li molesta o es mou.

- Si tres o quatre dies després de la intervenció augmenta el dolor.

Preguntes sobre Odontologia i tractaments

En general, la majoria dels nostres pacients acudeixen dues vegades a l'any a les seves visites de manteniment, en aquestes visites es realitza una profilaxi completa i adequada a cada pacient.

La vida d'un raspall no ha de ser superior a tres mesos, ja que aleshores els filaments estaran molt deteriorats.

Sí, aquests raspalls també serveixen per augmentar la motivació en la higiene bucal. En els casos que existeixi alguna dificultat per utilitzar el manual són molt recomanables.

No, el procediment quirúrgic és menys traumàtic i menys dolorós que el d'una extracció dental simple. Amb la medicació adequada les molèsties entra i postoperatòries pràcticament són inexistents.

Probablement es tracti d'alguna inflamació de les genives, però no dubti a acudir a la nostra consulta per a una exploració i diagnòstic adequat amb TAC.

El fum del tabac que entra a uns 60-65 graus de temperatura retarda la cicatrització de forma directa, i de forma indirecta també interfereix negativament en els processos biològics curatius. Està contraindicat fins passades 24 hores de la cirurgia.

No és absolutament necessari treure el tercer molar de dalt en la mateixa intervenció però sí que seria aconsellable treure el de dalt a fi d'evitar que et succeeixi el mateix que en l'inferior.

Durant l'extracció va poder quedar algun petit fragment d'os o estella. Això explicaria que passats uns mesos hagi expulsat el cos el fragment. De vegades, encara que poc freqüent poden existir “cordales” supernumeraris; però que són fàcilment detectables amb radiologia.

Sí, és necessari que t'extreguin la part de queixal que segueix quedant ja que és una via d'entrada de bacteris que pot produir infeccions.

Perquè el torus no és cap patologia o malaltia que necessiti ser tractada. Simplement és un volum d'os més gran del normal en la part interna de la mandíbula, al costat de la llengua. Únicament val la pena fer una cirurgia òssia si li provoca algun tipus de dificultat o problema concret.

Per veure la necessitat d'endodòncia de les dents, serà necessària una visita per poder valorar l'estat clínic dels mateixos, una radiografia i unes proves de la resposta a diferents estímuls com la calor i el fred. Si vol pot sol•licitar visita amb nosaltres i li oferirem un diagnòstic perquè surti de dubtes.

Després de l'extracció i abans de poder col•locar un implant normalment han de passar de dos a tres mesos. Podríem valorar la possibilitat de realitzar un provisional per millorar l'estètica durant aquests mesos d'espera. Pots trucar al nostre telèfon i concertar una cita sense compromís. També et podem fer un TAC de la zona i mirar de col•locar l'Implant immediat si fos possible.

La implantologia on no hi ha molt os presenta sempre més dificultats però en Clínica Dental Dr. ESPADAS comptem amb les tècniques quirúrgiques i el disseny més avançat dels implants la qual cosa ens permet afrontar cada vegada situacions abans impossibles.

Sí, el seu problema té tractament mitjançant la utilització d'un dispositiu anomenat fèrula bruxista. Aquesta fèrula (dispositiu de plàstic rígid perfectament adaptat a la seva boca), habitualment d'ús nocturn, s'interposa entre les dents i ofereix habitualment uns excel•lents resultats. Ocasionalment el fisioterapeuta especialitzat de l'equip de ATM pot col•laborar en el pla de tractament indicant uns exercicis específics per al tractament en si mateix i la prevenció.

Els pacients que pateixen bruxisme és molt important que portin fèrula de descàrrega per evitar el desgast perllongat de l'estructura dentària, així com afectacions musculars i de l'articulació temporomandibular.

A partir dels 3 anys, que solen tenir ja totes les dents de llet (10 dents). No obstant això, des que comencen a sortir les primeres dents és important revisar regularment les dents del nen; han de tenir un color blanc uniforme. Si apareixen taques o puntets no dubti a acudir a odontopediatria, el dentista especialista en nens.

Si li han tret alguna dent per motius de càries i la dent permanent encara no està suficientment madura per sortir és normal aquest retard. Si fos així és important li posin un mantenidor d'espai (per evitar que se li tanqui l'espai) per si encara li falten mesos per a l'erupció natural. Si per edat ja li toca sortir la seva dent permanent un retard d'un mes com comenta no és preocupant.

Hi ha nens i nenes que van més retardats en la caiguda de les dents, possiblement a la seva filla també li van trigar bastant a sortir les dents de llet. Per descartar alguna anomalia en la formació dentaria de les dents permanents es precisaria fer-li una radiografia a l'odontopediatra, però aquestes anomalies són molt rares.

Sí es pot reconstruir sense problema si el nen col•labora. El primer pas és acudir a la consulta perquè l'odontopediatra prengui contacte amb el nen i valori psicològicament al nen i la seva capacitat de col•laboració.

En principi no és gens dolent, hi ha nens més precoços en la caiguda de les seves primeres dents de llet i l'aparició de les dents definitives. Normalment aquest procés comença als sis anys però existeixen factors genètics que poden fer més primerenc aquest procés.

És necessari fer un estudi d'ortodòncia per poder determinar amb seguretat la necessitat de brackets. Encara que en general, quan falta espai per al caní sí solen ser necessaris els brackets o un altre tipus d'ortodòncia.

És preferible solucionar els problemes que hi hagi abans d'iniciar el tractament doncs, una vegada iniciat, els arcs i els brackets dificulten i de vegades fan impossible intervenir la càries adequadament.

Un ortodontista podrà valorar la possibilitat d'opcions ortodòncies sense brackets (Invisalign). Si aquesta opció no fos possible o no li interessés es pot recórrer a un tractament estètic de redisseny de somriure mitjançant carilles de porcellana.

Pot fer-se ortodòncia “invisible” com Invisalign. Amb aquesta tècnica no es precisen portar els brackets tradicionals. Si no desitja cap ortodòncia les possibilitats d'alinear les dents serien posar carilles/facetes estètiques o fer una reconstrucció estètica amb compòsits per part d'un dentista format específicament en estètica dental, com els que formen el nostre equip, per estudiar el seu cas en particular.

Per estar la geniva inflamada (gingivitis), el flux sanguini a la zona és major i es tradueix en sagnat al raspallat. L'origen de la inflamació és, sovint, un raspallat incorrecte. Ocasionalment, entre altres causes, pot ser un senyal d'alerta enfront d'una possible diabetis que no causa la inflamació en si mateixa però sí afavoreix aquestes gingivitis. Seria convenient que visités a l'odontòleg (preferentment periodontista –especialista en problemes de les genives-) per a una avaluació adequada.

Es poden descarnar per dos motius: per un raspallat massa fort i en sentit horitzontal al plànol dental o (el més comú) per causa de l'anomenada malaltia periodontal, causada per bacteris que creixen sota la geniva. Aquests bacteris i el cúmul de carrall es tradueix en una pèrdua progressiva del teixit de suport de les dents (os en primer lloc i després també perduda de geniva). Si el procés no és detingut mitjançant un tractament periodontal per un Periodontista les dents poden arribar a tenir moviment i finalment caure. També es diu comunament piorrea.

Els empastaments reemplacen el teixit amb càries. La càries s'elimina completament i la cavitat resultant s'emplena amb un material obturador definitiu amb un resultat estètic perfecte.

Sí, efectivament poden aparèixer dents supernumeràries en la boca (dents sobrants o en excés). Tant en la dentició infantil/primària de 20 dents com en la dentició adulta/permanent de 32 dents.

El que planteja és possible. Per posar implants caldria aixecar la pròtesi fixa que porti ara. Li farem un pla rehabilitador de tractament perquè en cap moment l'estètica es vegi afectada durant aquest procés.

Les pròtesis superiors solen subjectar-se millor que les inferiors. A més sempre podrà millorar la subjecció mitjançant les pastes adhesives. Si encara vostè es troba insegura i prefereix un major confort gairebé sempre es pot recórrer a posar-se implants.

Efectivament, és recomanable treure les restes d'arrels que puguin quedar-li doncs constitueixen un possible focus d'entrada a infeccions, atès que les arrels tenen un conducte interior.

Possiblement les pròtesis tenen una extensió excessiva cap al paladar tou, una zona de natural, “nauseosa”. En aquest cas l'haurà de retocar la pròtesi escurçant-la una mica. També pot tractar-se d'una hipersensibilitat “nauseosa”, hi ha pacients que els dóna nàusea fins a un raspallat normal. El millor tractament és la col•locació d'Implants amb la pròtesi fixa, amb aquest tractament li desapareixeran les nàusea.

Tots els tractaments són completament indolors doncs utilitzem anestèsics d'última generació i personalitzats a cada tractament específic. És natural que moltes persones tinguin una aversió a ser visitats per un odontòleg però ja veu que el retardar tal visita li ha provocat majors perjudicis en la seva dentadura, en Clínica Dental Dr Espadas som especialment sensibles amb les persones amb aversió i fins i tot fòbies al tractament dental. No dubti que serà acollida amb la màxima professionalitat, humanitat i, per descomptat, cap tipus de dany.