TRACTAMENTS

 

IMPLANTS

 

AVANTATGES DEL TRACTAMENT AMB IMPLANTS DENTALS

La falta de peces dentals és alguna cosa desafortunada. Ens pot generar problemes orgànics (digestius, dietètics, endocrins…) i funcionals o psicosomàtics. Socialment, en l'àmbit psicosocial, aquestes absències dentals, sobretot si són estètiques, comporten una dificultat en la qualitat i limitació de la quantitat de les nostres relacions socials. Com a mecanisme de defensa s'instaurarà un somriure amagat i silenciós. I el més important, el fet de no poder mastegar adequadament dificultarà el nostre comportament a nivell personal i social. Tot això són “sensacions” i situacions que poden tornar a la normalitat, gràcies als implants dentals permetent la possibilitat de rehabilitació fixa i/o removible.

 

Els implants dentals són la solució més eficaç davant l'absència de peces dentals, de recompondre d'una forma senzilla i eficaç tornarà a recuperar les sensacions perdudes. Els avantatges són molts, però sobretot poder somriure obertament i mastegar adequadament sense els incòmodes moviments de la seva pròtesi removible actual.

Els implants dentals ens permeten restaurar les seves dents absents de la forma més natural possible sense necessitat de tallar les dents sanes restants, com es feia prèviament a l'era dels implants o com es fa quan no es poden col•locar els mateixos.
Les pròtesis són més estables i eficaces funcionalment i també més duradores, l'estètica és major i els voluminosos paladars artificials de metall o resina desapareixen.

TOTS ELS IMPLANTS SÓN IGUALS

En l'actualitat hi ha diferents tipus d'implants dentals, la selecció entre un o un altre tipus depèn de la característica de cada cas, per exemple, la qualitat i/o quantitat de l'os del pacient és determinant a l'hora de seleccionar el tipus d'implant dental.

Existeixen nombroses marques d'implants amb aspectes diferents i dissenys tant en els aditaments quirúrgics com en la part protèsica.
Als nostres centres col•loquem tots els tipus d'implants que en l'actualitat hi ha ,i reuneixen les majors garantia en el procés de ossintegració.
El cirurgià determinés clínica i radiològicament el nombre i el tipus d'implant que es col•locarà en cada tractament elaborant un estudi previ amb el pacient de la pròtesi que es col•loqués finalment.

 

QUE ÉS UN IMPLANT DENTALL

Els implants dentals són estructures artificials, generalment en forma de cargol fabricats en aliatge de titani pràcticament pur. Est és un material totalment biocompatible i que s'integra a l'os transcorregut el temps necessari després de la seva col•locació quirúrgica. La funció de l'implant és la de substituir l'arrel de dent natural que es va extreure, servint de suport també per a la realització de ponts fixos a manera de pilars o com a pilars de recolzo en l'ancoratge de pròtesi removibles.

Sobre aquestes arrels artificials (implant) es posicionessin els pilars protéticos, i la respectiva corona. Altres alternatives actuals al titani, propostes per les medicines alternatives i holístiques, serien els implants de zirconi i els polímers bioactius (PEEK carregats de fosfat de calci), acompanyats per desgràcia per l'ombra de la seva fragilitat i necessitats de majors estudis comparatius.

La pròtesi (part estètica) que s'ajusta damunt de l'implant es denomina corona protèsica.
Bé és cert, que el pacient demana “el recanvi de les seves dents” i no un implant determinat. Per això és molt important aquesta corona protèsica, ja que ha d'estar integrada de forma anatòmica, funcional i estètica mantenint l'equilibri del sistema oral rehabilitat.

 

TIPUS D'IMPLANTS

En l'actualitat existeixen molts tipus d'implants tots ells estan dissenyats per poder substituir a l'arrel de la dent extreta.

L'implant dental és, normalment un cilindre metàl•lic de titani que s'introdueix en l'os com si fos una arrel artificial. En els últims vint anys, els coneixements sobre els implants dentals i la freqüència amb la qual es recomanen han crescut enormement.

Es pot dir que existeixen molts tipus d'implants dentals, amb diferents classificacions, segons la seva forma, grandària, tipus d'inserció, superfície tractada o no per millorar la seva integració, etc… Però per als pacients, és millor que entenguin que existeix la possibilitat de col•locar-los enterrats dins de l'os i geniva (BIFASICS) que requereixen d'un període d'integració i absolut repòs d'almenys 8 setmanes abans de ser carregats protèsicament. I els denominats (MONOFASICS) d'una sola estructura de titani unida la part interior intraossi i l'exterior o extraossi. Evitant d'aquesta manera els problemes d'unió de la interfase pilar implant que tants problemes generen. Però que obligatòriament precisen de la seva col•locació i càrrega protèsica immediata. En la nostra clínica Dr. Espases som pioners a Espanya d'aquesta tècnica amb implants monofàsics i Basals, amb dilatada experiència en els mateixos.
Més endavant explicarem detalls sobre la mateixa, tan desconeguda fins i tot dins de la professió.


Alguns exemples:

Implants BIFASICS: cilíndrics, cònics (forma d'arrel)
Hexàgons externs, interns, lobulats, “a fricció”, etc
Implants MONOFASICS :
Mini- implants (amb les seves limitades indicacions)
Implants de làmines (Linkow, poliforma de Pasqualini)
Implants “supraperiosticos”
Basals i Discos (indicats en totes les situacions clíniques, sobretot en maxil•lars atròfics)

Ejemplo de implantes monofásicos y bifásicos