TRACTAMENTS

 

ODONTOLOGIA CONSERVADORA

 

TRACTAMENTS PERIODONTALES

 

La periodoncia és l'especialitat odontològica dedicada a les malalties de les genives i els teixits de suport de les dents.

La gingivitis. Consisteix en una infecció situada sota la geniva, generalment indolora, que inflama la geniva i fa que sagni fàcilment. Si no es tracta, pot acabar en una periodontitis.

La periodontitis. És una malaltia que destrueix l'os i el lligament que suporta les dents, provocant mobilitat i separació de les dents i si no es tracta, pèrdua dels mateix. Les malalties periodontals es poden prevenir, o en defecte d'això, tractar amb gran èxit, podent així conservar les dents tota la nostra vida.

 
 

TRACTAMENT D'ENDODÒNCIA

Què és una endodòncia?

Quan la càries s'ha desenvolupat fins al punt d'afectar al nervi, aquest s'infecta i es fa necessari l'extirpació, és a dir, l'endodòncia és el que popularment denominem matar el nervi. L'endodòncia és l'única opció que hi ha per conservar la dent i la seva funció, una vegada la polpa (nervi) ha resultat malmès.

Durant l'endodòncia s'elimina tot el teixit nerviós infectat, es preparen els conductes i s'omplen d'un material que garanteixi un segellat eficient. Els conductes són obturats amb tècniques de condensació vertical calenta, System B, millorant amb això la qualitat del segellat i per tant de la fiabilitat del tractament. En la nostra clínica disposem de les tècniques més sofisticades per portar a terme els tractaments de conductes incloent el MICROSCOPI QUIRÚGIC.

 
 

ODONTOLOGIA CONSERVADORA

L'ODONTOLOGIA CONSERVADORA és l'especialitat que ens permet guarir la càries i reconstruir dents destruïdes mitjançant els diferents materials indicats per a cada restauració (coneguts com un empastament). En dents molt destruïdes prèviament a la seva restauració o empastament realitzarem una endodòncia de la peça dental (tractament del nervi) per poder reconstruir i donar forma anatòmica i enfortir les dents afectades per càries agressives de gran destrucció.

Per fi d'aconseguir el millor resultat estètic, analitzem el somriure del pacient per millorar-la al màxim. Això s'aconsegueix amb les tècniques d'emblanquiment dental.

 

ODONTOLOGIA PREVENTIVA –HIGIENE BUCAL-

Higiene bucal en la clínica dental i a casa. Tots els tractaments odontològics que el pacient es realitzi al llarg de la seva vida no tindran una gran durabilitat sense una bona higiene tant professional per l'odontòleg com a personal dia a dia.

La neteja dental elimina la placa bacteriana bucal. Una bona higiene és primordial per mantenir la salut de les dents i genives, i més encara quan som portadors de pròtesis, implants o de tractaments d'ortodòncies, per això és important realitzar higiene periòdicament i revisions dentals una vegada a l'any.
La profilaxi i educació en higiene oral són bàsiques per motivar als nostres pacients sobretot als més petits i així aconseguir que mantinguin un bon hàbit en la prevenció de la cura de les seves genives.

 
Als nostres centres s'ensenya la tècnica correcta i personalitzada de raspallat i pautes d'higiene rutinàries a adquirir, perquè el pacient pugui realitzar una bona higiene bucal a la seva casa dia a dia fins a l'arribada de la data de la següent visita en la clínica dental. Està indicat realitzar una higiene dental a l'any, encara que en alguns casos pot estar recomanat el realitzar-la cada 6 mesos. Això l'hi ha de indicar el periodoncista en les seves visites de control periòdics. La higiene dental és un tractament que no necessita anestèsia per no ser dolorós però si el pacient té molta sensibilitat l'odontòleg pot realitzar el tractament amb anestèsia local a les zones més sensibles. La higiene dental realitzada en la clínica dental amb ultrasons no desgasta les dents, solament elimina el carrall i la placa acumulada en les dents i genives. En pacients amb sensibilitat als canvis tèrmics, poden aparèixer lleugeres molèsties que desapareixeran abans de 7 dies.